L 15.10 kell 18.00 Viljandi Baptistikirikus

Laupäeval, 15. oktoobril kell 17 on Viljandi Baptistikirikus (A. Maramaa pst 1a) kontsertetendus “Semper sint in flore”: akadeemilise koorilaulu lugu ja ülikooli roll selles.

 

Kui koorilaul on meil jätkuvalt au sees ja alati õilmitsemas, in flore, nagu kontserdi pealkirjas viidatud, siis teadustöö peab kõvasti pingutama, et järele jõuda. Ülikooli õppejõududest, teadlastest, õpetajatest ja arstidest koosnev vilistlasnaiskoor leidis uudse viisi, kuidas muuta akadeemiline tegevus ligitõmbavamaks. Hariva, vaimuka ja muusikalisi elamusi pakkuva kontsertetendusena korraldatakse n-ö magistritöö avalik kaitsmine. Kontsertetendus kajastab akadeemilise koorilaulu kujunemislugu 17. sajandist tänapäevani Tartus ja Eestis ning lõpeb akadeemilise tava kohaselt “Gaudeamuse” ühislaulmisega.

Laulavad Tartu Ülikooli Akadeemilise Naiskoori vilistlaskoor ja meeskoor Sakala. 

Dirigendid on Ülle Sakarias, Kadi Ritsing ja Liisi Toomsalu.

Magistrandi rollis astub üles etenduse teksti kirjutanud Heiti Pakk.

Klaveril Ragne Jõgeva.

Sissepääs tasuta.

Leave a Reply

%d bloggers like this: